لزوم گسترش پارک های علم و فناوری استانی

به گزارش وبلاگ حرفه گرگان، به گزارش خبرگزری مهر به نقل از وزارت علوم، غلامحسین رحیمی، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، بر لزوم گسترش پارک های علم و فناوری استانی در کشور تاکید نمود.

لزوم گسترش پارک های علم و فناوری استانی

وی در نشست روسای پارک های علم و فناوری که به میزبانی پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) برگزار گردید، با اشاره به شروع سفرهای استانی در راستای ساماندهی دانشگاه ها و پارک های علم و فناوری گفت: در چند سال اخیر جزو پنج کشوری هستیم که بالاترین رشد کیفی مقالات در جهان را داشته است.

وی توضیح داد: رتبه کیفی کشورمان یعنی میزان استنادات به مقالات نیز به 15 رسیده است؛ این در حالی است که تا چند سال گذشته رتبه ایران دراین زمینه 30 بود.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در بخش دیگری از سخنانش اعلام کرد: در یک دهه اخیر موضوع توسعه فناوری به مدد دانش رواج یافته است. همچنین سازوکارهای تبدیل علم به فناوری و سپس فناوری به محصول در کشور فراهم شده که پارک های علم و فناوری نقش محوری در این زمینه دارند.

به گفته وی، در حوزه توسعه فناوری هنوز اوایل راه هستیم و علاوه بر نهادهای فناور، نقش پذیران دیگری وجود دارند که به همکاری آنان احتیاج است.

رحیمی با تاکید بر لزوم گسترش پارک های علم و فناوری استانی اعلام نمود: سیاست این است که در هر استان یک پارک جامع داشته باشیم و باید در جهتی حرکت کنیم که رئیس پارک استان به استاندار فناوری استان تبدیل گردد.

وی نسبت به عملکرد خلاقانه پارک های استانی تاکید نمود و گفت: اگرچه اصول اولیه پارک های علم و فناوری یکسان است، اما تفاوت های پارک ها باید مشهود و رقابت مبتنی بر نوآوری و ابتکارات باید اصل باشد؛ چرا که پارک ها مراکز نوآوری هستند و بنابراین اولین مظهر نوآوری باید در پارک دیده گردد که خوشبختانه زمینه آن موجود است.

مستقل شدن هیئت امنای 3 پارک علم و فناوری استانی

سپس مهدی کشمیری، مدیرکل دفتر برنامه ریزی امور فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، گفت: در راستای ادغام فعالیت پارک های علم و فناوری با دانشگاه ها، امضای توافق نامه بین دانشگاه های استان با پارک استانی شروع شده و این فرایند ادامه دارد.

وی با اشاره به پروژه هم سرمایه گذاری که با یاری صندوق نوآوری شروع شده، توضیح داد: مخاطبان این پروژه پارک ها و مراکز رشد هستند و امیدواریم این برنامه در هفته پژوهش و فناوری به ثمر برسد.

کشمیری در ادامه به آماده سازی تعدادی از شرکت های مستقر در پارک های علم و فناوری برای ورود به بازار بورس اشاره نمود و اضافه کرد: امیدواریم 15 الی 20 شرکت تحت پوشش این برنامه قرار گیرند تا نهایتاً سه تا پنج شرکت حتماً وارد فرایند بورس شوند.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی امور فناوری وزارت اعلام نمود: در این زمینه با شرکت کارگزار بورس نیز رایزنی شده و آماده هستیم تا شرکت ها وارد فرایند آموزش معاملات شوند. مشخصاً شرکتی باید وارد این فرایند گردد که قابلیت بورس پذیری داشته باشد؛ بدین معنا که اندوخته اقتصادی شرکت، جهش های آن و گذشته خوب اقتصادی شرکت باید مد نظر قرار گیرد.

کشمیری همچنین از مستقل شدن هیئت امنای 3 پارک علم و فناوری استانی اطلاع داد و اضافه کرد: اخیراً سه پارک یزد، خراسان شاقتصادی و فارس پیروز شدند که هیئت امنای مستقل داشته باشند و این برنامه باید برای سایر پارک ها نیز ادامه داشته باشد.

وی تاکید نمود: پارک های علم و فناوری شرایط خوبی از لحاظ حمایت های بیرونی دارند و باید متناسب با این مسئولیت پذیری و ظرفیت، در درون نیز از جهت توانمندسازی نیروی انسانی و زیرساخت سیستمی خودشان را تجهیز نمایند.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی امور فناوری وزارت علوم، با اشاره به فصل بودجه ریزی ادامه داد: طبیعی است اولویت اول تمام نمایندگان ابتدا تامین منابع خودشان است، اما در کنار آن باید به حوزه پارک های علم و فناوری توجه داشته باشند تا بتوانیم جهشی در منابع داشته باشیم.

لزوم ادغام فعالیت پارک های علم و فناوری با دانشگاه

در ادامه این نشست نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران که به صورت ویدئو کنفرانس در این نشست شرکت داشت، با اشاره به پررنگ شدن حضور پارک های علم و فناوری اظهار کرد: متاسفانه هنوز از ظرفیت های علمی دانشگاه ها برای بهبود عملکرد و توسعه تکنولوژی استفاده نمی گردد.

وی با اشاره به آسیب های شرایط موجود اعلام کرد: از نظر ساختاری عموماً احتیاجها از بالا ایجاد می گردد و نهایتاً سازمان مستقل از زمینه های اصلی خود شکل می گیرد که این موضوع را می توان به شرایط صنعت و دانشگاه ها تعمیم داد؛ این در حالی است که امروزه ادغام فعالیت پاک های علم و فناوری با دانشگاه ها بیش از گذشته احساس می گردد.

رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه هنوز فعالیت پارک های علم و فناوری در زنجیره فعالیت دانشگاه ها و دانشجویان قرار ندارد، اعلام کرد: هنوز درصد کمی از دانشجویان از ظرفیت ها و قابلیت های پارک های علم و فناوری مطلع هستند و ضروری است که زنجیره کامل علم تا خلق ثروت و کسب و کار روان تر گردد.

صدیق رئیس فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) نیز در این نشست گفت: باید اقداماتی در دستور کار قرار گیرد که از آن جمله می توان به موضوع مقررات پارک های علم و فناوری اشاره نمود.

وی با بیان اینکه مقررات معافیت اقتصادیاتی پارک های علم و فناوری با شرکت های دانش بنیان اختلاف ریشه ای و اساسی دارد، ادامه داد: شرکت های مستقر در پارک ها از مزایای مناطق آزاد برخوردار می شوند؛ این در حالی است که معافیت شرکت های دانش بنیان تنها مربوط به محصولات آنها می گردد.

سپس مهندس چینی فروشان، مدیر امور تقاضا محور شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری به ظرفیت موجود در سامانه ساتع و همچنین منابع جذب شده اشاره و نقشه راهی بر اساس آن ترسیم کرد.

وی در ادامه به شرح چالش های فرایندی و قانونی اشاره نمود و برای برطرف آنها پیشنهادهایی ارائه داد.

منبع: خبرگزاری مهر

به "لزوم گسترش پارک های علم و فناوری استانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "لزوم گسترش پارک های علم و فناوری استانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید