5 سپر مقاوم خوراکی در برابر سرطان

به گزارش وبلاگ حرفه گرگان، مواد غذایی که می توانند به مبارزه با سلول های سرطانی یاری نمایند، توانایی خود در پیشگیری از ابتلا به این بیماری را نیز نشان داده اند. با ما همراه باشید تا شما را با 5 مبارز اصلی بیماری سرطان آشنا کنیم.

5 سپر مقاوم خوراکی در برابر سرطان

به گزارش برنا، به رغم پیشرفت های انجام شده در دنیای پزشکی، تشخیص سرطان همچنان شرایطی استرس زا و ترسناک را برای هر فردی رقم می زند؛ حتی اگر به معنای نقطه خاتمه برای زندگی وی نباشد. مسائل سلامت می توانند موجب بروز استرس، اضطراب و علائم افسردگی شده و شاید احساس ناتوانی برای مقابله با این شرایط در فرد شکل بگیرد، اما بهتر است روند درمان را زیر نظر پزشک خود ادامه دهید.

رژیم غذایی یکی از مهم ترین عوامل تاثیرگذار در پیشگیری یا یاری به بهبود سرطان است و مطالعات نشان داده اند که بعضی مواد غذایی می توانند به توقف توسعه سلول های سرطانی یاری نمایند. با توجه به پیشرفت های فوق العاده در علم تغذیه طی یک دهه گذشته، امروز ما از قدرت به مراتب بیشتری برای کنترل شرایط سلامت خود برخوردار هستیم. مواد غذایی که می توانند به مبارزه با سلول های سرطانی یاری نمایند، توانایی خود در پیشگیری از ابتلا به این بیماری را نیز نشان داده اند. در ادامه با بعضی از برترین گزینه ها در این زمینه بیشتر آشنا می شویم.

توت فرنگی

توت فرنگی سرشار از آنتی اکسیدان ها و بعلاوه ماده ای به نام اسید الاژیک است. آنتی اکسیدان ها و اسید های موجود در توت فرنگی به واسطه توانایی خود در پیشگیری از سرطان هایی که می تواند پوست، بافت پستان، ریه ها، و حتی مثانه را تحت تاثیر قرار دهند، شناخته شده هستند. مصرف میزان کافی از توت فرنگی می تواند موجب چرخه ای به نام آپوپتوز یا مرگ برنامه ریزی شده سلول گردد که مرگ سلول های سرطانی را در پی دارد. توت فرنگی با توجه به محتوای مواد مغذی خود می تواند به محافظت از سلامت قلب یاری کند، التهاب را کاهش دهد و علیه سرطان وارد عمل گردد، از این رو، به عنوان یکی از سالم ترین مواد غذایی در دنیا شناخته می گردد.

بعلاوه، تعیین شده است که توت فرنگی و دیگر انواع توت ها از بدن در برابر آسیب DNA محافظت می نمایند که می تواند انسان را مستعد ابتلا به سرطان کند. از جمله برترین انواع توت در این زمینه می توان به موارد زیر اشاره نمود:

- توت فرنگی

- تمشک

- بلوبری

- توت سیاه

- کرنبری

توت ها می توانند یک میان وعده سالم و مغذی برای تقویت و محافظت از سلامت بدن انسان باشند.

گوجه فرنگی پخته

اگرچه می توانید گوجه فرنگی خام را برای یاری به پیشگیری و مبارزه با سرطان مصرف کنید، اما گوجه فرنگی پخته از قدرت بیشتری در این زمینه برخوردار است. گوجه فرنگی حاوی یک ماده مغذی به نام لیکوپن است که خواص ضد سرطان دارد. حرارت مورد استفاده برای پختن گوجه فرنگی می تواند به افزایش محتوای لیکوپن در این محصول یاری کند.

لیکوپن به واسطه توانایی خود در کند کردن رشد سلول های سرطانی در بدن شناخته شده است که همراه با درمان های دیگر شانس بهبودی بیمار را افزایش می دهد. مصرف یک و نیم پیمانه گوجه فرنگی پخته در هفته می تواند به کند کردن رشد سلول های سرطانی یاری کند.

ماده شیمیایی گیاهی لیکوپن ممکن است یکی از برترین ترکیبات ضد بیماری در بشقاب غذای شما باشد؛ به ویژه اگر غذای شما حاوی گوجه فرنگی باشد. پژوهش ها نشان داده اند که لیکوپن موجود در گوجه فرنگی و محصولات گوجه فرنگی ممکن است به پیشگیری از سرطان پروستات یاری کند. بعلاوه، پژوهش ها نشان داده اند که لیکوپن رشد سلول های سرطانی، به ویژه در درمان سرطان پروستات را کند می نمایند. پژوهش ها در زمینه اثر لیکوپن بر انواع دیگر سرطان نیز ادامه دارند.

بوک چوی

بوک چوی نوعی کلم چینی و حاوی ماده ای به نام براسینین است که توانایی خود در مبارزه با رشد سلول های سرطانی را نشان داده است. براسینین در مواد غذایی دیگر مانند بروکلی و گل کلم نیز وجود دارد. بوک چوی و براسینین موجود در آن به واسطه توانایی خود در مبارزه با رشد و توسعه سلول های سرطان ریه شناخته شده اند. برای کسب برترین نتایج مصرف نصف پیمانه بوک چویی (یا حتی بروکلی) سه بار در هفته توصیه شده است. پژوهشی تازه نیز نشان داده است که براسینین می تواند با سلول های سرطان روده بزرگ مقابله نموده و از توسعه هرچه بیماری جلوگیری کند.

کفشک ماهی

همچون بیشتر ماهی ها، کفشک ماهی منبع خوبی برای اسید های چرب امگا3 است که به واسطه خواص ضد التهاب و کاهش خطر بیماری قلبی شناخته شده هستند. افزون بر این، اسید های چرب امگا3 به پیشگیری از شروع و توسعه سلول های سرطانی یاری می نمایند. به نظر می رسد کفشک ماهی یکی از برترین گزینه ها برای پیشگیری و گرسنه نگه داشتن سلول های سرطان کلورکتال است. پژوهشی در این زمینه نشان داد بیمارانی که اسید های چرب امگا3 بیشتری در بدن خود دارند به واسطه فواید محافظتی این مواد مغذی واکنش بهتری به درمان های سرطان نشان می دهند. بعلاوه، این پژوهش نشان داد که مصرف بیش از حد گوشت قرمز احتمال ابتلا به سرطان کولورکتال را افزایش می دهد. از این رو، مصرف ماهی، از جمله کفشک ماهی و ماهی سالمون به جای گوشت قرمز ممکن است به پیشگیری از سرطان های روده بزرگ یاری کند.

کنگر فرنگی

کنگر فرنگی سرشار از آنتی اکسیدان هاست. پژوهشی در زمینه آنتی اکسیدان های ضد سرطان موجود در کنگر فرنگی نشان داد که این مواد می توانند موجب آپوپتوز یا مرگ برنامه ریزی شده سلول های سرطانی شوند و حتی سرعت رشد سلول های سرطانی را کند سازند. کنگر فرنگی یکی از برترین مواد غذایی برای پیشگیری از سرطان های پروستات و پستان معرفی شده و می تواند برای کند کردن سرعت رشد سلول های سرطانی در لوسمی نیز مفید باشد. زمانی که به عنوان بخشی از یک سبک زندگی عاری از سرطان و به طور منظم مصرف گردد، مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان ها مانند کنگر فرنگی ممکن است فواید ضد پیری و محافظت در برابر بیماری های انحطاطی را نیز ارائه نمایند. برای کسب برترین نتایج در پیشگیری یا کند کردن رشد سلول های سرطانی مصرف روزانه کنگر فرنگی را هدف قرار دهید.

سخن خاتمهی

اقداماتی به سادگی ایجاد تغییرات در رژیم غذایی می تواند نقش مهمی در پیشگیری از سرطان که یکی از سخت ترین بیماری ها برای درمان محسوب می گردد، داشته باشد. بعلاوه این کار می تواند به روند درمان و کسب نتایج بهتر از آن یاری کند. همان گونه که پرهیز از سیگار می تواند به پیشگیری از سرطان ریه یاری کند، مصرف بعضی مواد غذایی می تواند به پیشگیری از سرطان یا توقف توسعه سلول های سرطانی در بدن یاری کند.

منبع: فرارو

به "5 سپر مقاوم خوراکی در برابر سرطان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "5 سپر مقاوم خوراکی در برابر سرطان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید