این افراد فلفل تند نخورند ، فلفل تند بیشتر ویتامین C دارد یا فلفل شیرین؟
به گزارش وبلاگ حرفه گرگان، دوست دارید غذایتان آنقدر تند باشد که زبانتان به گزگز بیفتد؟ حتی وقتی می خواهید چیپس و بستنی بخورید، باز هم طعم تند و آتشین را ترجیح می دهید؟ اگر جوابتان به این سؤال ها مثبت است، پس شما یک عاشق واقعی فلفل تند هستید.
به گزارش وبلاگ حرفه گرگان، فلفل تند و فلفل شیرین یا فلفل دلمه ای، محتوی فیبر و آب هستند. هر دو حاوی ویتامین C و مقادیر زیادی آنتی اکسیدان و ترکیبات کاروتنوئیدی هستند. این ترکیبات کاروتنوئیدی مواد محلول در چربی هستند که باعث ایجاد رنگ های مختلف از قرمز و نارنجی تیره تا سبز و بنفش و سیاه می شود.
البته طعم تند برخی فلفل ها به علت مواد قلیایی است که در آنها وجود دارد و طعمی تند و کمی تلخ را ایجاد می نماید. البته فلفل تند، ویتامین C زیادی دارد و حتی می توان گفت غنی ترین منبع ویتامین C است اما از آنجا که در غذاهای ایرانی کمتر استفاده می شود، منبع غذایی مهمی برای تامین ویتامین C افراد محسوب نمی شود.
- 3 راه چاره ساده برای خلاص شدن از تندی فلفل | تسکین فوری سوزش دهان با تکه های یخ
فلفل تند یا شیرین، کدام مفیدتر است؟
در کل همه فلفل ها می توانند به بالا رفتن متابولیسم بدن یاری نمایند اما فلفل تند می تواند انرژی غذا را تا حد زیادی بالا برده، باعث گرمازایی در بدن شده و در نهایت منجر به کالری سوزی و کاهش وزن شود.
با اینکه استفاده بیش از حد از فلفل تند عوارضی ندارد و افراد هندی یا ساکنان آسیای دور با وجود مصرف غذاهای بسیار تند که برای ما ایرانی ها غیرقابل تحمل است، دچار مشکل نمی شوند اما از آنجا که در فرهنگ غذایی ما، خوردن غذاهای تند چندان متداول نیست، سیستم گوارشی بسیاری از افراد به غذاهای اینچنینی عادت ندارد و ممکن است برخی افراد با خوردن این غذاها دچار سوزش معده، بالا رفتن فشار خون یا افزایش تپش قلب شوند.
بعلاوه خوردن فلفل های تند به همه افراد، به خصوص افرادی که دچار مسائل گوارشی بوده، به ویژه افراد مبتلا به هموروئید، به هیچ عنوان توصیه نمی شود چون باعث وخیم تر شدن حال شان می شود.
فلفل تند موثرتر است
هر دو فلفل، هم تند و هم شیرین خواص زیادی دارند که مشابه هم است؛ انواع فلفل حاوی اندازه زیادی آنتی اکسیدان های مختلف با خواص ضدسرطانی و ضد بیماری های قلبی-عروقی و ضد بیماری های مزمن هستند و خاصیت ضدالتهابی شان بسیار زیاد است.
البته تمام این خواص در فلفل تند بسیار بیشتر از فلفل شیرین است و شدت تاثیرگذاری اش بیشتر از فلفل شیرین است. تنها مشکل فلفل تند این است که برخی افراد به آن حساسیت دارند و به هیچ عنوان نباید این نوع فلفل را مصرف نمایند، بنابراین به همه بیمارانی که برای مصرف فلفل تند مشکل دارند، توصیه می کنیم از انواع فلفل های شیرین، فلفل های دلمه ای با رنگ های متفاوت استفاده نمایند.
این فلفل ها حاوی رنگدانه های متفاوتی هستند که هر کدام خواص آنتی اکسیدانی بسیار مفیدی دارند و بهتر است تمام بیمارانی که نمی توانند از فلفل تند استفاده نمایند، فلفل شیرین با رنگ های مختلف میل نمایند.
فلفل تند ویتامین C زیادی دارد و حتی می توان گفت غنی ترین منبع ویتامین C است اما از آنجا که در غذاهای ایرانی کمتر استفاده می شود، منبع غذایی مهمی برای تامین ویتامین C افراد محسوب نمی شود.
زیاد فلفل تند نخورید
از نظر خواص تغذیه ای تفاوت چندانی بین فلفل تند و شیرین وجود ندارد و فقط فلفل ها با رنگ های مختلف، ترکیبات کاروتنوئیدی متفاوتی دارند و از لحاظ ارزش غذایی تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند.
همه انواع فلفل ها حاوی آنتی اکسیدان هایی مثل ویتامین E هستند که قوی ترین آنتی اکسیدان است و برای سلامت افراد بسیار مفید و موثر. اما از لحاظ تغذیه تفاوت چندانی بین فلفل تند و فلفل شیرین وجود ندارد. تفاوت عمده آنها به ترکیبات فلاوونوئیدی و ترکیبات آنتی اکسیدانی برمی شود که باعث طعم تند در برخی فلفل ها می شود.
مسلما ترکیبات تند باعث ترشح بیشتر اسید معده می شود و افرادی که به غذاهای تند عادت می نمایند، در دراز مدت ممکن است به مخاط دستگاه گوارشی خودشان آسیب برسانند.
چراکه وقتی افراد ذائقه خودشان را به تندی عادت می دهند، بعد از مدتی حساسیت گیرنده های حس چشایی شان نسبت به طعم تند پایین می آید و به همین علت مجبور می شوند اندازه تندی غذا را بیشتر نمایند تا باز هم طعم تند آن را احساس نمایند.
طعم تند در حد تعادل، طعم مطلوبی است که حتی می تواند قدرت پذیرش غذا را افزایش دهد. اما همان طور که گفته شد مصرف بیش از حد فلفل می تواند باعث آسیب به بافت یا مخاط دستگاه گوارش شود. در نهایت از قلم نیاندازید که تغذیه علم تنوع است و استفاده از هر دو نوع فلفل، تند و شیرین، در حد تعادل بسیار خوب است و طعم تند به شرطی که بیش از حد نباشد، می تواند باعث ایجاد تنوع و تغییر ذائقه شود.
منبع: آخرین خبر
منبع: همشهری آنلاین