کالری های موجود در فلافل
به گزارش وبلاگ حرفه گرگان، اگرچه فلافل مدت زمان طولانی است که به اسم یک غذای خاورمیانه ای محبوب شناخته شده است، اما امروزه گوشه گوشه شهر و خیابان به فروش می رسد. به منظور اطلاع از اندازه کالری های موجود در آن و دلیل وارد نمودن آن به
مترجم: رزیتا ملکی زاده
منبع:راسخون
اگرچه فلافل مدت زمان طولانی است که به اسم یک غذای خاورمیانه ای محبوب شناخته شده است، اما امروزه گوشه گوشه شهر و خیابان به فروش می رسد. به منظور اطلاع از میزان کالری های موجود در آن و علت وارد نمودن آن به لیست مواد غذایی سالم این مقاله را مطالعه نمایید.
فلافل خوراکی تهیه شده از نخود و باقلا است که به شکل توپ سرخ شده یا یک گِرده مسطح (برگر) تند می باشد. فلافل اغلب در نان پیتا (نانی شبیه به نان تافتون) که به صورت پاکت یا قیف درآورده شده، گذاشته می گردد و یا درون نان ساندویچی سِرو می گردد. فلافل های گِرد با مخلفاتی مانند سالادهای خوشمزه، سبزیجات ترشی لذیذ، سس های تند مطعر غیر قابل مقاومت می باشند. این خوراکی به قدری لذیذ و آب دهان انداز است که مردم اغلب کالری های موجود در آن را فراموش می نمایند!
کالری های موجود در انواع مختلف فلافل
ارقامی که در ادامه می آیند تنها به منظور راهنما در نظر گرفته شده اند.1 عدد گرده فلافل (با قطری حدود 1 /4 2 اینچ یا 7ر5 سانتی متر) (حدود 17 گرم) ـ 60 کالری
فلافل خانگی ـ یک عدد (با قطری حدود 1 /4 2 اینچ) (حدود 17 گرم) ـ 58 کالری
فلافل توپی شکل ـ به میزان حدوداً حدود 29 گرم ـ 49 کالری
کالری های موجود در ساندویچ فلافل
ساندویچ فلافل با نان پیتا بدون سس پنیر یا چاشنی ـ 1 وعده ـ 450 کالرینان پیتا تهیه شده از گندم کامل یا سبوس دار ـ 1 عدد بزرگ (به قطر 1 /2 6 اینچ یا 5ر16 سانتی متر) (حدود 64 گرم) ـ 170 کالری
ساندویچ معمولی ـ با نان پیتا و مخلوط سبزیجات استاندارد ـ 1 وعده ـ 495 کالری
لقمه فلافل ـ حموس (خوراک ترکیه از نخود پخته وکوبیده و سیر و غیره) و مخلوط فلفل ـ 1 وعده ـ 100 گرم ـ 240 کالری
فلافل مخلوط ـ غذاهای بین المللی ـ یک چهارم فنجان ـ 35 گرم ـ 120 کالری
فلافل تنوری ـ میزان سرو ـ 234 گرم ـ 376 کالری
فلافل سرخ شده ـ میزان سرو ـ 3 عدد ـ 226 کالری
فواید سلامتی بخش فلافل
در زبان عربی کلمه فلافل به معنی بافت و ترکیب پف نموده و ترد می باشد. فلافل می تواند به صورت کروکت یا کوفته (غذای سرخ شده استوانه ای) از باقلا یا نخود له شده و ادویه جات تهیه گردد و یا بعلاوه می تواند به معنی ساندویچ های پر شده با پیراشکی و سبزیجات و سس باشد. در بسیاری از خوراک های خاور میانه و مدیترانه ای، نان گرد پاکتی شکل بنام پیتا به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد. بخار موجب درست شدن این نوع نان پاکتی شده و باعث پف کردن خمیر نان می گردد. پس از سرد شدن، پف نان خوابیده و در وسط آن پاکتی ایجاد می گردد. هنگامی که می خواهیم میزان کالری ساندویچ فلافل را محاسبه کنیم، بایستی کالری های موجود در نان پیتا را هم در نظر بگیریم. به طور کلی کالری های بدست آمده از این خوراک به اسم کالری های سالم در نظر گرفته می شوند.نخود بدون کلسترول بوده و میزان چربی و نمک به دست آمده از آن بسیار کم است.
توپ یا گرده تهیه شده از این نخود حاوی کربوهیدرات های پیچیده (کربوهیدراتهای خوب که منجر به ایجاد نوسانات شدید در سطوح قند خون نمی شوند)، فیبر (که موجب بهبود سلامت گوارش شما می گردد) و پرتئین بالایی است.
آنها حاوی مواد معدنی مهمی مانند کلسیم، آهن، مهمیم، فسفر، پتاسیم، روی، مس، منگنز، و ویتامینهایی همانند ویتامین C و ویتامین های گروه B مثل تیامین، اسید پانتوتنیک و فولات می باشند.
فیبر به دست آمده از این خوراک به پایین تر آمدن سطوح کلسترول خون یاری می نماید.
فیتوکمیکال ها یا مواد شیمیایی گیاهی مانند بتا کاروتن به بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن شما یاری می نمایند.
بسته به کالری مصرفی روزانه تان، متخصص تغذیه شما ممکن است اجازه دهد حتی زمانی که تحت رژیم کاهش وزن قرار دارید، آن را وارد رژیم غذایی خود نمایید. هنگامی که این خوراک با سالاد مصرف گردد، هم سیر نماینده بوده و هم سالم می باشد.
مواد تشکیل دهنده و طرز تهیه فلافل
فلافل، به شکل توپ (کوفته ای) و یا برگر صاف، می تواند حاوی پیاز، گشهم، سیر، زیره، جعفری، فلفل قرمز، پیازچه، تره فرنگی، دانه کنجد، نمک و فلفل همراه با نخود و یا باقلا باشد. می توانید آن را به اسم میان وعده، اشتها آور و یا پیش غذا مورد استفاده قرار دهید.به منظور تهیه گرده فلافل، نخودها را خیس نموده و سپس (بصورت نپخته) با پیاز، جعفری، و ادویه جاتی مانند زیره سیاه و گشهم آسیاب کنید. این مخلوط را سپس به صورت توپ یا گرده مسطح در آورده و با روغن فراوان کاملاً سرخ کنید. در بیشتر مواقع، دانه کنجد پیش از سرخ کردن به این مخلوط افزوده می گردد.
منشاء و انواع
گفته می گردد که فلافل از مصر سرچشمه گرفته و خیلی زود در کشورهای همسایه به محبوبیت رسید. آنگاه در دهه 1970 ساکنان اروپا و ایالات متحده روش طبخ آن را یاد گرفتند. این خوراک آنقدر معروفیت بدست آورده است که اکنون می توانید در بعضی مکان ها مک فلافل (McFalafel) تهیه کنید! در مصر انواع فلافل تهیه شده از باقلا بسیار معروف بوده در حالی که در سایر کشورهای خاورمیانه، عمدتاً از نخود برای تهیه آن استفاده می گردد. در اورشلیم می توانید فلافل تاریخی (تنها با نخود) را تهیه کنید. بنابراین، طرز تهیه و دستورات پخت گوناگونی وجود داشته و میزان کالری فلافل ممکن است بسته به مواد تشکیل دهنده مورد استفاده در آن و هم بسته به روش آماده سازی آن تفاوت کند.فلافل یک غذای خیابانی و فست فود در خاور میانه است که اکنون در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد. این خوراکی معروفیت و محبوبیت خود را در میان گیاه خواران و هم افراد غیر گیاه خوار بدست آورده است. مخلوط های از پیش آمده تقریباً در تمام فروشگاه های خواربار فروشی و غذای سالم موجود می باشند. کالری های آن انرژی شما را تأمین می سازند اما به این علت که فلافل سرشار از سدیم می باشد، توصیه می گردد آن را به میزان محدود مصرف نمایید.
منبع: راسخون