طرز تهیه زرشک پلو با مرغ؛ مجلسی و خوشمزه

به گزارش وبلاگ حرفه گرگان، برای بهتر شدن طعم زرشک پلو قبل از پخت تکه های مرغ را با روغن سرخ نموده تا رنگ طلایی به خود بگیرند سپس پیاز و ادویه و اب را به ان اضافه کنید.

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ؛ مجلسی و خوشمزه

زرشک پلو با مرغ یکی از غذا های اصلی ما ایرانی ها است به طوری که پای ثابت تمام مهمانی ها و مجالس است و این غذا در بین ما ایرانی ها محبوبیت بالایی دارد.

به همین علت امروز تصمیم گرفتیم طرز تهیه این غذای خوشمزه و لذیذ را به شما آموزش دهیم طرز تهیه زرشک پلو با مرغ اصلاً کار سخت و پیچیده ای نیست، ولی بدون شک نکاتی داره که باید هنگام طبخ این غذا رعایت گردد تا طعم و مزه خوبی به دست بیاید.

مرغ 4 تکه

پیاز میانه 2 عدد

هویج میانه 2 عدد

ساقه کرفس 2 تا 3 عدد

زردچوبه 1 و 1/2 قاشق مرباخوری

نمک 1 قاشق چایخوری

رب 1 و 1/2 قاشق غذاخوری

قرص استاک مرغ 1/5 عدد

زعفران دم نموده غلیظ 6 قاشق غذاخوری

آبلیمو 1 و 1/2 قاشق غذاخوری

گلاب 1 و 1/2 قاشق غذاخوری

زرشک 1 و 1/2 پیمانه

شکر 4 قاشق غذاخوری

خلال پسته 75 گرم

خلال بادام 75 گرم

روغن یا کره به میزان لازم

برنج 4 پیمانه

قبل از اینکه بریم سراغ طرز تهیه ابتدا باید توضیحاتی در مورد مواد اولیه بدیم:

همواره برای خوشمزه و خوش طعم تر شدن مرغ آن را در نمک + فلفل سیاه + روغن مایع یا زیتون + پیاز + کرفس + هویج + زردچوبه یا زعفران + ساقه جعفری + برگ بو مزه دار کنید و حداقل به مدت 2 ساعت در یخچال قرار دهید اگر این کار از یک روز قبل انجام دهید خیلی بهتر است وقتی مواد را به مرغ اضافه کردید کاملاً با دست آن را ورز دهید تا این مواد جذب مرغ گردد به این نکته توجه داشته باشید که برای مزه دار کردن مرغ هیچ وقت به آن فلفل دلمه ای یا سیر نزند، چون طعم این ها غلبه دارد.

مزه دار کردن مرغ باعث طعم بهتر مرغ می گردد و بعلاوه یاری می نماید بوی بد مرغ گرفته گردد. علاوه بر این باعث می گردد بافت مرغ پوک گردد و مرغ در زمان سرو نرم تر باشد پس مزه دار کردن کیفیت غذای شما را خیلی بالا می برد بنابراین اگر وقت و حوصله دارید حتماً مرغ را از قبل مزه دار کنید.

برای اینکه مرغ خوش طعم تر گردد به جای آب آن را با استاک (عصاره مرغ)، ساقه کرفس و هویج بپزید. استاک یا آب گوشت، مرغ، ماهی یا سبزیجات از حرارت دادن استخوان ها به همراه سبزیجات ساقه ای و تعداد محدودی ادویه تهیه می شوند.

استاک ها در انواع سوپ ها، انواع سس ها و البته بسیاری از غذا های دیگر مورد استفاده قرار گرفته و تاثیر بسیاری در طعم و مزه غذا ها دارند می توانید استاک را خودتان در منزل تهیه کنید یا اینکه به صورت آماده از سوپر مارکت ها بخرید.

به این نکته توجه داشته باشید که اگر از استاک استفاده می کنید نمک را در سرانجام به غذا اضافه کنید، چون استاک کمی شور است و غالباً وقتی از استاک استفاده می گردد نیازی به نمک نیست پس در سرانجام غذا را بچشید اگر لازم بود نمک اضافه کنید.

همواره سعی کنید از زرشک تازه بهره ببرید زرشک نباید زیاد حرارت ببیند، چون رنگ آن عوض می گردد بنابراین به محض حل شدن دانه های شکر زرشک را از روی حرارت بردارید اصلأ لازم نیست زرشک به میزان ای روی حرارت بماند تا پف کند اگر بیش از حد روی حرارت بماند رنگ پس می دهد و تیره می گردد.

استفاده از شکر ترشی زیاد زرشک را می گیرد و در عین حال به براق تر شدن آن هم یاری می نماید، اما اگر دوست نداشتید می توانید شکر را حذف کنید.

نکته مهم دیگر در مورد شستن زرشک است زرشک با یک بار زیر آب گرفتن تمیز نمی گردد برای شستن زرشک ابتدا زرشک ها را پاک کنید و در یک صافی یا الک بریزید الک را روی یک قابلمه یا کاسه قرار دهید و زیر شیر آب بگیرید بعد از چند دقیقه اگر الک را بلند کنید می بینید که داخل کاسه پر از شن ریزه شده این کار را باید تا جایی ادامه دهید که آبی که داخل کاسه می ماند کاملاً تمیز باشد.

خلال بادام را از قبل خیس کنید و داخل روغن مایع یا کره تفت دهید اگر با کره تفت دهید خوش طعم تر می گردد و اگر با روغن مایع تفت دهید براق تر می گردد.

خلال پسته را خیس نکنید، چون رنگ پس می دهد بلکه فقط در روغن مایع تفت دهید.

1- بعد از اینکه مرغ را مزه دار کردید مرغ + پیاز نگینی خرد شده + زردچوبه + هویج خرد شده + ساقه کرفس خرد شده + 3 قاشق غذاخوری روغن مایع را روی حرارت میانه به مدت 15 تا 20 دقیقه تفت دهید و در این مدت مرتب مرغ زیر و رو کنید تا همه قسمت های مرغ کمی سرخ گردد.

استفاده از سبزیجاتی مثل کرفس و هویج برای طبخ مرغ باعث میشه طعم مرغ خیلی بهتر گردد و بوی زهم مرغ هم گرفته گردد بنابراین توصیه می گردد حتماً مرغ را با ساقه کرفس، هویج و پیاز تفت دهید.

2- بعد از اینکه مرغ را تفت دادید آب جوش + استاک را با هم مخلوط کنید وقتی استاک در آب حل شد به مرغ اضافه کنید برای پخت ابتدا سینه مرغ را قرار دهید و روی آن ران را قرار دهید آب را به میزان ای اضافه کنید که کاملاً روی سطح مرغ را نگیرد بعد مواد را روی حرارت میانه قرار دهید و اجازه دهید مرغ کاملاً بپزد و سس شما نصف گردد.

3- وقتی که آب مرغ نصف شد و مرغ پخته شد 1 قاشق غذاخوری روغن مایع + رب را به مدت 1 دقیقه تفت دهید سپس آبلیمو + 2 قاشق غذاخوری زعفران + گلاب را به آن اضافه کنید بعد از 1 دقیقه این مواد را به مرغ اضافه کنید و اجازه دهید 10 دقیقه با حرارت ملایم بماند تا کاملاً جا بیفتد در این مرحله نیازی به هم زدن نیست.

4- در یک تابه 1 قاشق غذاخوری روغن مایع + 1 قاشق غذاخوری کره + زرشک را اضافه کنید بعد هم شکر را اضافه کنید همین که شکر نزدیک به حل شدن بود از روی حرارت بردارید، چون شکر اگر زیاد روی حرارت بماند کارامل می گردد و بعلاوه رنگ زرشک هم تیره می گردد همان طور که گفتیم نیازی نیست زرشک به میزان ای روی حرارت بماند که پف کند به این مواد هم می توانید 1 قاشق غذاخوری گلاب اضافه کنید.

5- خلال پسته و بادام را هم جداگانه تفت دهید.

6- زرشک + خلال پسته + خلال بادام را با هم مخلوط کنید به این مخلوط چند قاشق از آب مرغ اضافه کنید به این نکته توجه داشته باشید که میزان زرشک باید خیلی بیشتر از خلال پسته و بادام باشد.

7- حالا میزانی از برنج را زعفرانی کنید و به مخلوط زرشک و بادام و خلال پسته اضافه کنید برای اینکه رنگ برنج زعفرانی شما بهتر گردد و نارنجی تر باشد و در مصرف زعفران هم صرفه جویی کنید زعفران را جداگانه به برنج کنید بعد برنج زعفرانی را به زرشک اضافه کنید.

می توانید برنج را سوا در دیس بکشید و مرغ را هم در ظرف جداگانه ای سرو کنید برای کشیدن برنج ابتدا کمی برنج در دیس بکشید بعد مخلوط زرشک و خلال ها را به آن اضافه کنید بعد مجدد برنج بکشید و در سرانجام با زرشک و خلال تزیین کنید.

اگر خواستید برنج و مرغ را با هم سرو کنید داخل دیس ابتدا کمی برنج بکشید بعد مخلوط زرشک و خلال ها بعد مرغ و بعد هم برنج بکشید و با زرشک و خلال تزیین کنید.

اگر خواستید برنج را به صورت قالبی سرو کنید ابتدا قالب مورد نظر را کمی چرب کنید بعد یک لایه از مخلوط برنج زعفرانی و زرشک اضافه کنید بعد برنج ساده را اضافه کنید و کاملاً برنج را در قالب با دست فشرده کنید سپس در ظرف مورد نظر برگردانید و به آرامی قالب را از روی آن بردارید نگران نباشید با فشار دادن برنج خمیر نمی گردد.

زرشک پلو با مرغ مجلسی را با ته دیگ ته چینی هم می توانید سرو کنید. برای این کار باید برنج را بدون مرغ و به صورت تهچین درست کنید.

برای داشتن این ته دیگ ته چینی کافی است که سه یا چهار قاشق غذاخوری ماست چکیده با دو کفگیر برنج آبکش شده و میزانی زعفران غلیظ مخلوط کنید (میزان زعفران در حدی باشد که مواد کاملا رنگ بگیرند) کف قابلمه روغن بریزید و برنج مخلوط را کف قابلمه بریزید.

سپس بقیه برنج آبکش را هم روی مواد بریزید تا دم بکشد. موقع سرو غذابرنج را بکشید به تهدیگ که رسیدید قابلمه را داخل یک سینی برگردانید و با قیچی آشپزخانه برش بزنید.

منبع: فرادید

به "طرز تهیه زرشک پلو با مرغ؛ مجلسی و خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه زرشک پلو با مرغ؛ مجلسی و خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید