طرز تهیه آش ترخینه؛ همراه با آموزش تهیه ترخینه

به گزارش وبلاگ حرفه گرگان، احتمالا نام آش ترخینه زیاد به گوشتان خورده باشد. اما در خصوص آش ترخینه دوغ چطور؟ امروز طرز تهیه ترخینه به همراه طرز تهیه آش ترخینه با تمام نکات و فوت و فن هایش به شما آموزش داده می گردد. این آش به خصوص در روزهای تعطیل و آخر هفته ها بیشتر هم می چسبد.

طرز تهیه آش ترخینه؛ همراه با آموزش تهیه ترخینه

ترخینه آش را می توانید به صورت آماده از عطاری ها تهیه کنید. با مواد لازمی که در پخت این دستور تهیه آمده است، می توانید برای چهار نفر آش ترخینه دوغ تهیه کنید. اگر می خواهید برای تعداد بیشتر یا کمتری آش درست کنید، کافی است مواد لازم را ضرب یا تقسیم بر تعداد کنید.

این آش یکی از آش های سنتی و قدیمی ایرانی است که در برخی از شهرهای کشورمان مثل اراک، ملایر، کرمانشاه، همدان و بروجرد به صورت مناسبتی طبخ می گردد. البته این آش خوشمزه را بیشتر به نام شهر اراک می شناسند؛ چرا که تهیه آش ترخینه دوغ در این شهر جایگاه ویژه ای دارد. به طور مثال، در مناسبت های مهمی مثل روز اول عید نوروز و سیزده بدر برای وعده ناهار این آش را درست می نمایند. در ادامه، با طرز تهیه آش ترخینه دوغ همراه ما باشید.

مواد لازم برای تهیه ترخینه

  • بلغور گندم نیم کیلوگرم
  • نمک یک قاشق چای خوری
  • ماست کفیر پروبیوتیک ناری کاله خرید آنلاین یک ونیم کیلوگرم
  • زردچوبه یک قاشق چای خوری
  • زعفران نصف قاشق چای خوری
  • پونه خشک یک قاشق غذاخوری
  • فلفل سیاه نصف قاشق چای خوری

مواد لازم برای تهیه آش ترخینه دوغ

  • پیاز سه عدد
  • سیر هشت حبه
  • نخود 75 گرم
  • کشک پاستوریزه کاله خرید آنلاین یک لیوان
  • عدس 75 گرم
  • ترخینه سه عدد
  • لوبیا چیتی 75 گرم
  • سبزی آش 500 گرم
  • نعنا خشک یک قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه ترخینه

مرحله اول

برای آغاز تهیه آش ترخینه کافی است بلغور گندم و میزانی آب را داخل یک کاسه بریزید و کنار قرار دهید تا حدود شش ساعت خیس بخورند. بهتر است از شب قبل آن را خیس کنید که برای فردا آماده باشد.

مرحله دوم

بلغوری را که از شب قبل خیسانده بودید، آبکش کنید تا آب اضافه آن خارج گردد. داخل یک کاسه ماست کفیر ناری را با همزن دستی بزنید تا یکدست و نرم گردد.

مرحله سوم

یک قابلمه بردارید و بلغور گندم و ماست را روی حرارت ملایم بگذارید. به یاری یک قاشق چوبی هر چند دقیقه یکبار مواد را هم بزنید تا ته نگیرند. حدود یک ساعت زمان می برد تا بلغور بپزد. در دقیقه های آخر پخت، زعفران، فلفل سیاه، نمک، زردچوبه و پونه خشک را به میزانی که باب ذائقه خودتان است اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید تا کاملا با هم ترکیب شوند و ادویه ها به خورد مواد بروند.

مرحله چهارم

وقتی مواد حالت خمیری پیدا کردند، حرارت را خاموش نموده و صبر کنید تا ترخینه خنک گردد. به میزان بزرگی یک عدد پرتقال از مواد بردارید و با دست آن را گرد کنید. در آخر، آن را کمی فشار دهید تا تخت گردد. ترخینه ها را روی یک سینی چیده و در جای خشک قرار دهید تا کاملا خشک و آماده مصرف شوند.

طرز تهیه آش ترخینه دوغ

مرحله اول

برای تهیه آش ترخینه نباید فراموش کنید که از شب قبل باید لوبیا چیتی ها و نخودها را به صورت جداگانه داخل یک کاسه ریخته و با میزانی آب بخیسانید. دو تا سه مرتبه آب آن ها را خالی نموده و مجددا کاسه را از آب پر کنید. این کار باعث می گردد تا نفخ حبوبات از بین رود.

مرحله دوم

ترخینه ها را حدود دو ساعت داخل یک کاسه قرار دهید و روی آن ها آب بریزید تا خیس بخورند. یک قابلمه مناسب موادتان بردارید. نخود و لوبیا را آبکش نموده و داخل قابلمه بریزید. حدود یک و نیم لیتر آب روی مواد بریزید و در قابلمه را ببندید تا مواد بپزند. بعد از دو ساعت آب ترخینه را هم گرفته و همراه حبوبات داخل قابلمه بریزید. در این فاصله عدس را با میزانی آب داخل یک کاسه بریزید تا خیس بخورند.

مرحله سوم

در این مرحله از طرز تهیه آش ترخینه دوغ، پیاز را شسته و پوست بگیرید. سپس، به صورت نگینی خرد کنید. داخل یک تابه میزانی روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا روغن داغ گردد. پیاز خرد شده را داخل روغن تفت دهید تا طلایی و نرم گردد.

مرحله چهارم

حبه های سیر را پوست بگیرید و به صورت ریز خرد کنید. پیازهای تفت داده شده را به یک کاسه منتقل کنید و سیر را به تابه اضافه کنید تا سرخ گردد. بعد از این که سیر سرخ شد، پیازهای سرخ شده را به آن اضافه کنید و کمی با سیر تفت دهید. به آن ها میزانی زردچوبه و فلفل بزنید. شعله را خاموش کنید و به تفت دادن ادامه دهید. حواستان باشد که تابه داغ است و اگر شعله را خاموش نکنید، مواد ممکن است بسوزند.

مرحله پنجم

داخل یک تابه دیگر میزان کمی روغن ریخته و روی حرارت قرار دهید. نعنای خشک را داخل تابه بریزید و مرتب هم بزنید تا زمانی که تغییر رنگ دهند. شعله را خاموش کنید و در حالی که به تفت دادن ادامه می دهید، تابه را کنار بگذارید.

مرحله ششم

در این مرحله سری به حبوبات بزنید. اگر نیم پز شده بودند، عدس را به آن ها اضافه کنید چون عدس سریع تر می پزد. سبزیجات آش را که از قبل پاک نموده، شسته و آب اضافی شان را گرفته اید، روی تخته آشپزی یا داخل خردکن خرد کنید. توجه کنید که سبزی آش نباید خیلی زیاد ریز خرد گردد و نسبت به سبزی خورشتی باید درشت تر باشد.

مرحله هفتم

بعد از این که حبوبات پخت، میزانی نمک به آن اضافه کنید. سپس سبزی آش را اضافه کنید اما در قابلمه را اصلا نبندید. بعد از حدود 10 دقیقه، نصف پیاز داغ و سیر داغ را داخل قابلمه بریزید. بعد از نیم ساعت سبزی ها کاملا پخته می گردد و می توانید کشک را به آن اضافه کنید.

مرحله هشتم

بعد از آن که کشک را اضافه کردید، اجازه دهید تا حدود یک ربع دیگر آش روی حرارت جا بیفتد. سپس، آن را داخل کاسه مناسب ریخته و با پیاز داغ و سیر داغ به جامانده تزئین کنید. آش ترخینه دوغ شما آماده است. نوش جان!

فوت و فن های طرز تهیه آش ترخینه دوغ

  • اگر نمی خواهید خودتان در منزل ترخینه درست کنید، قرص ترخینه را به صورت آماده از بقالی یا عطاری تهیه کنید.
  • اگر می خواهید در منزل ترخینه درست کنید، حتما در فصل تابستان باید زیر نور مستقیم آفتاب ترخینه ها را بخوابانید.
  • خوردن آش همواره می چسبد؛ چه تابستان و چه زمستان. اگر می خواهید آش درست کنید و دنبال دستورهای تازه پخت آش هستید، آش دوغ هم انتخاب خوبی است. آش دوغ آنقدر تنوع دارد که شاید هرگز فکرش را هم نمی کردید. این آش در منطقه ها مختلف ایران مطابق ذائقه خاص آن منطقه پخته می گردد. بنا به این که ذائقه شما چه نوع آش دوغی می پسندند می توانید طرز تهیه آش دوغ ترکی، طرز تهیه آش دوغ سنتی کردستان یا طرز تهیه آش دوغ اردبیل را امتحان کنید.
  • می توانید به جای آش ترخینه دوغ، آش دوغ با ماست سون را تهیه را امتحان کنید. اگر فکر می کنید طرز تهیه آش دوغ سخت است، می توانید از ویدیو بهره ببرید که کار را برایتان راحت تر می نماید.
منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه آش ترخینه؛ همراه با آموزش تهیه ترخینه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش ترخینه؛ همراه با آموزش تهیه ترخینه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید