طرز تهیه کوفته نخودچی حرفه ای و خوشمزه

به گزارش وبلاگ حرفه گرگان، کوفته یکی از غذا های سنتی ایران است که انواع مختلفی داشته و تقریبا تمام انواع آن بسیار خوشمزه است و طرفداران بسیاری نیز دارد. کوفته نخودچی یکی از محبوب ترین انواع کوفته است، از اینرو در ادامه طرز تهیه کوفته نخودچی را شرح خواهیم داد.

طرز تهیه کوفته نخودچی حرفه ای و خوشمزه

وبلاگ حرفه گرگان | سرویس آشپزی - همه می دانیم که فست فود ها برای سلامتی ما بسیار مضر است، از طرف دیگر بیشتر غذا های سایر ملل نیز آنقدر با ذائقه ایرانی کاملا هماهنگ نیست که به عنوان یکی از غذا های اصلی وارد برنامه غذایی ما ایرانی ها شود. اما اگر به فکر تنوع در رژیم غذایی خود هستید، غذا های سنتی کشورمان که در گوشه و کنار ایران تهیه می شوند، می توانند تنوع زیادی را به برنامه غذایی ما بدهند. از طرف دیگر این غذا های سنتی خواص بسیاری نیز دارند. انواع کوفته جزو غذا های اصیل کشورمان محسوب می شوند و یکی از محبوب ترین آن ها کوفته نخودچی است. این غذا ترکیبی از آرد نخودچی و گوشت قرمز است که می توان آن را همراه با برنج نیز میل کرد.

مواد لازم برای تهیه کوفته نخودچی

به منظور تهیه کوفته نخودچی برای دو الی سه نفر، به یک و نیم الی دو ساعت زمان و مواد اولیه ای که در ادامه مشاهده می کنید، نیاز خواهید داشت.

مواد لازم
گوشت چرخ کرده500 گرم
آرد نخودچی300 گرم
پیاز3 عدد
آب لیمویک استکان
شکر3 الی 4 قاشق غذاخوری
روغن حدود 200 گرم
آبحدود 5 لیوان برای مایه کوفته
رب گوجه فرنگی2 الی 3 قاشق غذاخوری
زعفران، نمک و فلفلبه میزان لازم

چند نکته:

  • آبلیمو به عنوان چاشنی این غذا استفاده می شود و در صورت تمایل می توانید به جای آن از سرکه انگور نیز استفاده کنید.

  • بسته به ذائقه خودتان می توانید مقدار شکر را کمتر یا بیشتر کنید. شکر برای این منظور به کوفته اضافه می شود که طعم آن ترش و شیرین شود.

طرز تهیه کوفته نخودچی

  1. ابتدا زعفران را با مقداری آب جوش مخلوط کنید و درب ظرف را ببندید تا رنگ خود را به آب بدهد.
  2. فلفل و زعفران را در مقدار کمی از پنج لیوان آبی که داشتید، حل کنید.
  3. سپس آن را به گوشت چرخ شده اضافه کنید و بهم بزنید.
  4. آرد نخودچی را نیز با گوشت مخلوط کنید.
  5. اکنون مابقی آب را به تدریج به گوشت و آرد اضافه کنید و بهم بزنید.
  6. اضافه کردن آب را ادامه دهید تا مایه نرم و لطیف شده و به دست نچسبد.
  7. سپس به مدت چند دقیقه مایه را با دست ورز دهید.
  8. از مایه کوفته هایی گرد به اندازه یک گردو درست کنید. برای اینکار مقداری از مایه را برداشته در کف دست خود قرار دهید و کف دو دستتان را به حالت دورانی حرکت دهید تا مایه گرد شود.

  9. سپس کوفته ها را در مقدار کمی روغن تفت دهید. اینکار برای این است که کوفته ها هنگام پخت متلاشی نشود و شکل خود را حفظ کنند.

  10. پیازها را نگینی خرد کرده و سرخ کنید. چهار الی پنج لیوان آب به آن اضافه کنید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا به جوش آید.
  11. کوفته ها را درون آب در حال جوش بیندازید و صبر کنید تا گوشت کاملا بپزد.

  12. سپس آبلیمو یا سرکه را با شکر مخلوط کنید و به کوفته اضافه کنید. توجه داشته باشید که این غذا باید طعم ترش و شیرین داشته باشد، بنابراین ابتدا چاشنی را بچشید و سپس آن را به غذا اضافه کنید.
  13. در پایان نیز کمی نمک و رب گوجه فرنگی را به غذا افزوده و به آرامی اندکی بهم بزنید.
  14. پس از آنکه کوفته ها طعم چاشنی را گرفتند، غذا آماده است و می توانید آن را سرو کنید.

در صورت تمایل می توانید کوفته نخودچی را با برنج نیز سرو کنید، در این صورت این مقدار مواد اولیه برای چهار نفر کافی خواهد بود. برای چهار نفر به حدود 750 گرم برنج نیاز خواهید داشت.

چند نکته:

  • میزان جذب آب توسط آردهای متفاوت با یکدیگر فرق می کند، بنابراین آب را به تدریج به گوشت اضافه کنید، زیرا ممکن است به مقادیر کمتر یا بیشتر از آن نیاز داشته باشید.
  • اگر کوفته ها درشت باشند، به زمان زیادی برای پختن آن ها نیاز خواهد بود و حتی امکان دارد که در نهایت مغز کوفته ها خام بماند. بنابراین سعی کنید حدبیشتر اندازه گردو باشند.

  • به جای رب گوجه فرنگی می توانید از مقداری زعفران دم کرده استفاده کنید.
  • توجه داشته باشد که تمام اطراف کوفته ها سرخ شوند، زیرا در غیر اینصورت امکان دارد در زمان پختن در آب جوش، متلاشی شوند.

کوفته نخودچی غذایی سرشار از پروتئین است، ترکیب گوشت قرمز که مقادیر زیادی از آهن و پروتئین را دارد با آرد نخودچی که دارای پروتئین بسیاری است، باعث می شود که این غذا سرشار از پروتئین باشد. از طرف دیگر به راحتی می توانید آرد نخودچی را در منزل تهیه کنید، به این ترتیب آرد نخودچی هیچگونه ترکیب اضافه ای نخواهد داشت. این آرد همچنین منبع خوبی از فیبر است، زیرا از حبوبات تهیه می شود و تمام حبوبات مقادیر قابل توجهی از فیبر دارد. اکنون که با طرز تهیه کوفته نخودچی آشنا شده اید، می توانید آن را در برنامه غذایی خود جای داده و از میل کردن آن لذت ببرید. این غذا حتی می تواند گزینه مناسبی برای میهمانی ها باشد، زیرا اغلب مردم گوشت قرمز چرخ شده و آرد نخودچی را دوست دارند.

منبع: setare.com

به "طرز تهیه کوفته نخودچی حرفه ای و خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کوفته نخودچی حرفه ای و خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید