میوه طلایی تابستان
به گزارش وبلاگ حرفه گرگان، زردآلو میوه ای هسته دار و تقریباً شبیه هلو، اما کمی کوچک تر از آن است. این میوه برای آبگیری مناسب نمی باشد، اما می توان آن را با آب سایر میوه ها ترکیب و مخلوط کرد. زردآلو میوه ای خوش طعم و شیرین است و عطر و طعمی شبیه هلو و آلو دارد

میوه طلایی تابستان
نویسنده: منیره نوری فرد
زردآلو میوه ای هسته دار و تقریباً شبیه هلو، اما کمی کوچک تر از آن است. این میوه برای آبگیری مناسب نمی باشد، اما می توان آن را با آب سایر میوه ها ترکیب و مخلوط کرد. زردآلو میوه ای خوش طعم و شیرین است و عطر و طعمی شبیه هلو و آلو دارد
زردآلوی نارس تا حدودی دارای ترکیبات اسیدی می باشد، اما با رسیده شدن زردآلو از مقدار اسیدیته آن کاسته شده و مقدار قند آن افزایش می یابد. زردآلوی کاملا رسیده حاوی مقاددیر زیادی ویتامین Aمی باشد.
نگهداری زردآلوی خشک شده:
زردآلوی خشک شده را درون ظرف در بسته و به مدت3ماه در درجه حرارت معمولی(درجه حرارت اتاق) می توان نگهداری کرد. اگر زردآلوی خشک شده را به طور بسته بندی شده می خرید، حتماً به تاریخ انقضای آن دقت کنید.زردآلو و سلامت بدن:
از زمان های بسیار قدیم میوه، روغن و گل زردآلو در داروسازی و درمان های پزشکی مورد استفاده قرار می گرفته است. از مغز هسته زردآلو روغنی بدست می آید که شبیه روغن بادام بوده و از آن در داروهای آرام بخش و بعلاوه به اسم داروی مسکن و ضد اسپاسم در گرفتگی عضلانی استفاده می شود. از این روغن بعلاوه در بهبودی زخم ها، دفع کرمک و به اسم تقویت کننده سلامت عمومی بدن استفاده می شود.کم خونی:
زردآلو به دلیل دارا بودن آهن فراوان، یکی از مواد غذایی بسیار مفید برای افراد مبتلا به کم خونی می باشد. این میوه به دلیل داشتن مقادیری مس، دسترسی بدن به آهن را آسان تر می نماید. مصرف فراوان زردآلو می تواند با افزایش هموگلوبین در بدن، برای زنان در دوره قاعدگی و بعد از آن بسیار مفید باشد.یبوست:
میوه زردآلو به دلیل داشتن پکتین و سلولز، میوه ای ملین بوده و برای برطرف یبوست بسیار مفید است. سلولز موجود در زردآلو سبب تقویت حرکات روده می شود و از طرفی پکتین موجود در این میوه با جذب آب سبب افزایش حجم مواد دفعی و در نتیجه آسانی عمل دفع می شود.گوارش غذا:
خوردن زردآلو قبل از غذا، به هضم غذا یاری می نماید و برای سیستم گوارش بدن مفید است.بینایی:
میوه زردآلو به دلیل داشتن بتا کاروتن فراوان (بویژه زردآلوی خشک شده) در تقویت و بهبود بینایی مؤثر است، زیرا کمبود ویتامین A در بدن منجر به شب کوری و یا ضعیف شدن دید چشم می شود.تب:
با مخلوط کردن کمی زردآلو، عسل و آب معدنی، ترکیبی بدست می آید که در کاهش تب مؤثر است.مسائل پوستی:
آب زردآلوی تازه برای بیماری های پوستی مانند اگزما، آفتاب سوختگی و یا خارش های پوستی مناسب بوده و سبب تسکین می شود.کاهش وزن:
با خوردن چند عدد میوه زردآلو، علاوه بر تأمین مواد مغذی و مفید برای بدن، احساس سیری کرده و در نتیجه ولعی برای خوردن هله هوله پیدا نمی کنید، بنابراین مقدار کمتری کالری دریافت کرده که این امر به نوبه خود سبب کاهش وزن می شود.تقویت سیستم ایمنی:
زردآلو دارای آنتی اکسیدانی بسیار قوی می باشد که سبب تقویت سیستم ایمنی بدن و در نتیجه حفظ سلامت جسم می شود.جلوگیری از بیماری های قلبی، کاهشکلسترول بد، پیشگیری از سرطان:
تحقیقات حاکی از آن است که زردآلو در مقایسه با سایر میوه ها بیشترین مقدار کاروتنوئیدها را دارا می باشد.
به طور کلی کاروتنوئیدها، آنتی اکسیدان هایی هستند که در جلوگیری از بیماری های قلبی و سرطان مؤثر بوده و بعلاوه سطح کلسترول بد را در بدن کاهش می دهند.
خواص تغذیه ای زردآلو:
زردآلو دارای خواص زیادی می باشد که به حفظ سلامتی بدن یاری می نماید. میوه تازه زردآلو حاوی قند طبیعی و قابل هضم، ویتامین های A و C، ریبوفلاوین(B2) و نیاسین(B3) می باشد.این میوه بعلاوه حاوی املاح با ارزشی مانند کلسیم، فسفر و آهن بوده و دارای مقادیری سدیم، سولفور، منگنز، کبالت و بروم می باشد.
از زردآلو معمولاً به صورت خشک شده، پخته شده به صورت مربا و مارمالاد و یا در تهیه بعضی شیرینی ها استفاده می کنند. مقدار کالری موجود در زردآلوی خشک شده چندین برابر زردآلوی تازه می باشد و مقدار کلسیم، فسفر و آهن هم به طور چشمگیری در آن بیشتر می باشد. بتاکاروتن موجود در این میوه طلایی از اکسیده شدن کلسترول بد خون (LDL) جلوگیری کرده و در نتیجه سبب پیشگیری از بروز بیماری های قلبی می شود.
نکاتی در خصوص مصرف زردآلو:
زردآلوها معمولاً زمانی چیده می شوند که هنوز به طور کامل نرسیده اند و سفت می باشند. زردآلوی نرسیده اغلب زردرنگ و سفت است. زمانی که زردآلو کاملاً رسیده می شود، به رنگ نارنجی-طلایی درآمده و نرم می شود. زردآلوی کاملاً رسیده شده معمولاً به مدت 3 تا 4 روز در یخچال می ماند. زردآلوی بسیار رسیده حالت نرم و له شده پیدا می نماید.زردآلوی تازه حاوی مقادیری اگزالات می باشد، بنابراین افرادی که مبتلا به سنگ کلیه بوده و کلیه آنها سنگ ساز می باشد باید در مصرف این میوه احتیاط کرده و بیش از میزان مصرف نکنند.
در حالی که از میوه تازه زردآلو فقط در فصل تابستان می توان استفاده کرد، اما زردآلوی خشک شده در سرتاسر سال در دسترس می باشد، ماندگاری زردآلوی خشک شده بسیار بیشتر بوده و می توان از آن به اسم یک میان وعده سالم و مغذی استفاده کرد.
زردآلوی خشک شده در مقایسه با زردآلوی تازه از مواد مغذی بیشتری برخوردار می باشد و از طرفی دارای کربوهیدرات بیشتری هم می باشد. برای اینکه ماندگاری زردآلوی خشک شده بیشتر و رنگ آن درخشان تر شود، از ماده ای به نام سولفیت استفاده می کنند، بنابراین افرادی که نسبت به این ماده حساسیت دارند، باید از مصرف آن اجتناب کنند. افراد مبتلا به آسم حساسیت بیشتر نسبت به سولفیت دارند. زردآلوهای خشک شده ای که برای ماندگاری آنها از سولفیت استفاده نشده رنگ تیره تری دارند.
زردآلوی تازه و یا خشک شده را وارد رژیم غذایی روزانه خود کنید تا از مزایای فراوان آن در حفظ سلامتی و کنترل وزن بهره مند شوید. هنگام خرید زردآلوی خشک شده توجه داشته باشید که بوی کهنگی نداشته باشد.
منبع: دنیای تغذیه شماره 110
منبع: راسخون