چطور بفهمید بیماری کرونای شما از نوع خفیف است؟
به گزارش وبلاگ حرفه گرگان، بیماری کرونا همواره شدید یا مرگبار نیست، حدود 80 درصد موارد آن با علائم خفیف تا متوسط بروز می نماید.
به گزارش وبلاگ حرفه گرگان به نقل از وب ام دی اما از آنجایی که علائم بیماران دچار کووید-19 بسیار گوناگون است- از بدون علامت تا بیماری مرگبار- دریافتن اینکه بیماری خفیف به چه معنایی است، ممکن است مشکل باشد.
همچنین باید دانست بیماران دارای علائم خفیف ممکن است به ناگهان دچار تشدید علائم شوند که احتیاج به مراجعه پزشکی و بستری شدن پیدا کند و در حال حاضر شیوه ای را نمی شناسیم که تشخیص دهیم چه کسانی دچار این بدتر شدن ناگهانی بیماری شان می شوند. بنابراین توجه مداوم به علائم تان در دوره ای که در خانه ایزوله هستید، مهم است.
گرچه گفته می شود که بارزترین علائم کووید-19 تب، سرفه خشک و تنگ نفس است، فهرست علائم احتمالی این بیماری بسیار طولانی تر است، از جمله: سردرد، آبریزش بینی، گلودرد، ضعف، خستگی، درد حاد یا مبهم عضلانی، تهوع، دل آشوبه، استفراغ، اسهال، از دست رفتن حس بویایی و چشایی و قرمزی چشم ها.
افراد دارای عفونت ویروس جدید کرونا ممکن است انواع ترکیب های این علائم را داشته باشند و البته همچنین ممکن است در کل دوره عفونت شان بی علامت بمانند. به عبارت دیگر بیماری خفیف کووید-19 ممکن است شبیه بسیار از بیماری های دیگر باشد. البته اگر در جایی زندگی می کنید که شیوع بالای کرونا دارد، احتمالا این که واقعا دچار عفونت ویروس کرونا باشید، بیشتر می شود.
- در دوران ایزوله شدن چه باید کرد
به هر حال اگر دچار علائم خفیفی شده اید و در جایی زندگی می کنید که میزان بالای شیوع کرونا وجود دارد، بهتر است خودتان را در خانه ایزوله کنید: یعنی در خانه بمانید، از اعضای خانواده فاصله ای دست کم 2 متری بگیرید و از یک اتاق جداگانه و در صورت امکان از یک دستشویی جداگانه بهره ببرید، وسائل خانگی تان باید مخصوص خودتان باشد، سطوحی را که با آن تماس پیدا می کنید را تمیز و ضد عفونی کنید و مراقب علائم تان باشید تا زمانی که مطمئن شوید حالتان بهتر شده است.
دمای بدنتان را هر روز اندازه بگیرید، مراقب بدتر شدن سرفه یا تنگ نفس تان باشید. اگر شرایط تنفس تان دارد بدتر می شود، فورا با پزشک یا اورژانس تماس بگیرید. توجه داشته باشید که ممکن است بیماری تان با علائم خفیف شروع شود و بعد به ناگهان شدت بگیرد یا اینکه در حالیکه ظاهرا علائمتان دارد بهبود می یابد، به ناگهان علائم تان با شدت بیشتری باز شود.
در ضمن به یاد داشته باشید که علائم تنفسی ممکن است عللی به جز کووید-19 داشته باشند: فصل آنفلوانزا هنوز تمام نشده است و فصل آلرژی بهاره دارد شروع می شود.
- تفاوت آلرژی فصلی با کرونا چیست؟
اگر با کسی زندگی می کنید که بیمار شده است، نیز باید در خانه بمانید و برای 14 روز خودتان را قرنطینه کنید تا معلوم شود که علائم بیماری در شما ظاهر می شود یا نه.
- از کجا بفهمید بهبود پیدا نموده اید؟
ممکن است بین یک تا 14 روز (گاهی حتی بیشتر) طول بکشد تا فرد دچار عفونت ویروس کرونا علامت دار شود، اما در اغلب افراد دارای بیماری خفیف 3 تا 5 روز پس از عفونت علائم ظاهر و پس از یک هفته روندی بهبودی شروع می شود.
بعضی از گزارش ها نشان می دهند افرادی دچار بیماری شدید می شوند که پس از روز پنجم بیماری علائمشان بدتر می شود یا در هفته دوم بیماری از روز هفتم تا دهم بدتر شدن علائم را تجربه می نمایند (البته این گزارش ها بر اساس داده های محدود هستند).
همچنین گزارش هایی وجود دارد که افرادی که دچار خستگی، سردرد، درد شکمی و تنگ نفس هستند با احتمال بیشتری از ممکن است از بیماری خفیف به بیماری شدید پیشرفت نمایند، به خصوص اگر بالای 65 سال داشته باشند و دچار بیماری های زمینه ای مانند بیماری های قلبی، ریوی و کلیوی، سرطان یا اختلال دستگاه ایمنی باشند.
اما به یاد داشته باشید که هر کسی و در هر سنی و حتی بدون هیچ بیماری زمینه ای ممکن است به بیماری شدید کووید-19 مبتلا شود و کارش به بخش مراقبت های ویژه بکشید.
یک علامت دیگر که ممکن است بیانگر بیماری شدید باشد، افزایش سرعت تنفس (تعداد تنفس در دقیقه) به بالای 24 در تنفس در دقیقه در هنگام استراحت است. اگر سرعت تنفس تان زیر 20 تنفس در دقیقه باشد، می توانید تا حدی اطمینان خاطر پیدا کنید.
- چه وقتی می توان از حالت ایزوله خارج شد؟
برای افرادی که علائم خفیف دارند و در خانه ایزوله شده آند، هنوز دقیقا روشن نیست چه زمانی می توان بیماری را خاتمه یافته تلقی کرد.
دستورالعمل فعلی مراکز کنترل بیماری های آمریکا این است که هنگامی می توانید از شرایط ایزوله خارج شوید که دست کم 72 ساعت (بدون مصرف داروهای ضد تب) تب نداشته باشید و سایر علائمتان (مانند آبریزش بینی، خستگی، سرفه و درد شکم) بهبود یافته باشد و دست کم هفت روز از شروع علائمتان گذشته باشد.
منبع: همشهری آنلاین