طرز تهیه یتیمچه نیشابوری

به گزارش وبلاگ حرفه گرگان، نام عجیب یتیمچه از آنجایی می آید که گوشت در غذاهای ایرانی نقش مهمی ایفا می نماید و چون این غذا گوشت ندارد به نوعی غذای فقیرانه ای به حساب می آید. در حالی که یتیمچه غذایی است که به دلیل طعم خوبش هواداران زیادی دارد. علاوه بر این مواد غذایی مصرفی این غذا نیز همواره در دسترس است و غذایی سریع است.

طرز تهیه یتیمچه نیشابوری

در مدل مشهدی یتیمچه عدس، لوبیا، نخود و از همه مهم تر بادمجان است. نکته مهم معین نماینده در طعم این غذا استفاده از بادمجان شیرین و گوشتی است. کشک، گوجه و نعنا داغ نیز از چاشنی هایی است که بنا به سلیقه افراد در پخت یتیمچه از آن ها استفاده می نمایند.

مواد لازم برای یتیمچه نیشابوری :

عدس 1 فنجان
لوبیانصف لیوان
نخودنصف لیوان
بادمجان متوسطبرای هر نفر 1 عدد
پیاز عظیم 1 عدد
گوجه فرنگی5 عدد
زردچوبهنصف قاشق چایخوری
دارچین نصف قاشق چایخوری
فلفل نصف قاشق چایخوری
نمکبه مقدار لازم
کشکبه مقدار لازم
نعنا داغبه مقدار لازم

طرز تهیه یتیمچه نیشابوری :

لوبیا و نخود را از شب قبل خیس کنید و هر چند ساعت یکبار آب آن را عوض کنید. سپس بگذارید با آب بپزد. حدود نیم ساعت قبل پخت کامل حبوبات عدس را به حبوبات اضافه کنید و اجازه بدهید بپزد. اگر عدستان دیر پز بود زودتر اضافه کنید. در این فاصله زمانی پخت حبوبات، پیاز را خلالی خرد کنید و سرخ کنید زردچوبه و فلفل را به پیاز داغ اضافه و آن ها را داخل حبوبات پخته بریزید.

بادمجان ها را پوست بگیرید حدود 1 ساعت در آب نمک قرار بدهید تا اگر تلخی داشت از بین برود. بادمجان ها را تکه تکه به اندازه 2 بند انگشت خرد کنید و در روغن سرخ کنید، در زمان سرخ شدن کمی دارچین به بادمجان ها اضافه کنید و بگذارید تا روغن اضافی آن برود.

گوجه ها را خرد کنید نه خیلی ریز و در روغن بادمجن ها تفت بدهید و به همراه بادمجان ها به حبوبات اضافه کنید. نمک آن را اضافه کنید و اجازه بدهید کمی با هم بجوشند اما مراقب باشید بادمجان ها له نشوند.

میزان آب آن بستگی به سلیقه شما دارد کم آب باشد یا نه. بعد از اینکه آماده شد یتیمچه را در ظرف سرو بریزید و با نعنا داغ و سیر داغ و کشک تزیین کنید.

یتیمچه را با سبزی خوردن و نان تازه میل کنید تا فیبر بیشتری دریافت کنید و شدت یبوستتان کاهش یابد.

نکاتی برای تهیه یتیمچه نیشابوری :

برخی افراد دوست ندارند کشک داشته باشد می توانید آن ها را حذف کنید.

می توانید گوجه را کم و زیاد کنید و یا حذف کنید، این کاملا سلیقه ای است.

اگر گوجه فرنگی خواستید بریزید می توانید کشک را حذف کنید و برعکس. حتی می توانید هر دو را در کنار هم میل کنید.

منبع: گردشبان

به "طرز تهیه یتیمچه نیشابوری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه یتیمچه نیشابوری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید