6 روش برای افزایش عمر میوه و سبزی
به گزارش وبلاگ حرفه گرگان، با کاهوی شل، قارچ های کپک زده و سیب زمینی های جوانه زده خداحافظی کنید. در ادامه 6 روش برای پیشگیری از خراب شدن 6 میوه و سبزی شرح داده شده تا برترین استفاده را از مواد غذایی خریداری شده ببرید.
موز
موز به سرعت نرم و قهوه ای می شود. برای پیشگیری از این اتفاق، موز را در کیسه پلاستیک بپیچید.
یک سری میوه ها، گاز اتیلین فراوری می نمایند تا خود را برسانند. موز نیز جزو این میوه ها محسوب می شود. اگر فکر می کنید نمی توانید یک خوشه کامل را در عرض چند روز مصرف کنید، کافی است ریشه موزها را که بیشتر گاز از آنجا منتشر می شود، محکم در کیسه پلاستیکی یا سلفون بپیچید. این کار باعث کاهش مقدار گاز اتیلین منتشرشده می شود، فرآیند رسیدن را کند می کند و موزها را مدت طولانی تری تازه نگه می دارد. بعلاوه گاز اتیلین باعث می شود میوه ها و سبزی های دیگر نیز سریع تر برسند. در نتیجه این روش به شما یاری می کند تا از خراب شدن میوه و سبزی های نزدیک موز نیز پیشگیری کنید. طالبی، شلیل، گلابی، آلو و گوجه فرنگی نیز همچون موز، گاز اتیلین منتشر می نمایند و بایستی این مواد را دور از سایر میوه ها و سبزی ها نگه دارید.
کرفس
کرفس پس از مدتی حالت کشسانی پیدا می کند. برای پیشگیری از این حالت، آن را در فویل آلومینیومی بپیچید و در یخچال بگذارید.
کرفس یکی از سبزی هایی است که به سرعت از حالت ترد و شنماینده به حالت کشسانی و بی مزگی می رسد. با این حال، شما می توانید عمر این سبزی را تنها با صرف چند دقیقه طولانی تر کنید. پس از جدا کردن، شستن و خشک کردن شاخه های کرفس، آن ها را محکم در فویل آلومینیومی بپیچید. این کار باعث می شود هوا بیرون بماند و رطوبت حفظ شود. با این حال، هنوز هم گاز اتیلین منتشر می شود. با این کار شما می توانید فرآیند رسیدن را کند کنید و کرفس را تا چند هفته تازه نگه دارید.
کاهو
کاهو نیز همچون کرفس زود شل می شود. برای پیشگیری از این حالت، کف کشوی میوه داخل یخچال را با دستمال کاغذی آشپزخانه بپوشانید.
معمولاً دسته بزرگی کاهو می خریم تا با آن سالاد درست کنیم؛ اما پس از چند روز، برگ های ترد و تازه جای خود را به برگ های شل و نمناک می دهند. به منظور افزایش عمر کاهو، کف کشوی میوه یخچال را با دستمال کاغذی آشپزخانه بپوشانید. نم موجود در یخچال باعث می شود بیشتر میوه ها و سبزی ها، بافت ترد خود را از دست بدهند و کم کم نرم و خراب شوند. با این روش، رطوبت اضافی جذب می شود و مدت طولانی تری می توانید کاهوهای ترد و شنماینده داشته باشید.
توت
انواع توت مانند توت فرنگی سریعاً کپک می زنند. قبل از گذاشتن این میوه در یخچال، آن را با سرکه بشویید.
همزمان با ورود به ماه های تابستان، قفسه های میوه فروشی ها پر از توت های رنگی و خوشمزه می شود. کاهش قیمت انواع توت مانند توت فرنگی و تمشک در فصل تابستان، باعث می شود مقدار بیشتری از این میوه ها تهیه کنید. با این حال، نمی توانید همه ظرف را سریع بخورید و توت ها به سرعت نرم شده و کپک می زنند. برای افزایش عمر توت ها، آن ها را داخل یک ظرف سرکه (1 فنجان سرکه به ازای 3 فنجان آب) بیندازید، سپس با آب خالی بشویید تا طعم سرکه از بین برود. بعد آن ها را خشک نموده و در یخچال بگذارید. سرکه، باکتری های روی توت ها را می کشد و از رشد کپک جلوگیری می کند. بدین طریق می توانید مدت بیشتری توت ها را تازه نگه دارید.
سیب زمینی
سیب زمینی پس از مدتی جوانه می زند. برای پیشگیری از این حالت، یک سیب کنار آن ها بگذارید.
سیب زمینی در روزهایی که سرتان شلوغ است، شما را نجات می دهد. این سبزی پرنشاسته به سرعت پخته می شود، سرخ می شود و شکم اعضای خانواده را سیر می کند. تنها مسئله ای که خرید یک کیسه بزرگ سیب زمینی دارد، جوانه زدن آن ها است. سیب زمینی را در جای خشک و خنک نگه دارید؛ زیرا نور خورشید و رطوبت می تواند باعث جوانه زدن سیب زمینی شود. یک روش دیگر، گذاشتن یک سیب در کنار سیب زمینی ها است. بسیاری از متخصصین ادعا می نمایند، گذاشتن یک سیب کنار سیب زمینی ها، فرایند جوانه زدن را کند می کند و چندین هفته به عمرشان اضافه می کند. خودتان این روش را امتحان کنید و ببینید تا چه میزان مؤثر است.
قارچ
قارچ هم سریع کپک می زند. برای جلوگیری از این فرایند، قارچ را داخل کیسه های کاغذی نگه دارید.
قارچ ماده غذایی بسیار خوشمزه ای است که از سالاد گرفته تا املت صبحانه و در غذاهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. با این حال، هیچ چیز نمی تواند مانند قارچ های لزج و وارفته اشتها را کور کند. برای تازه نگه داشتن قارچ تا حد امکان، نحوه نگه داری آن اهمیت دارد. زمانی که قارچ را به خانه آوردید، آن ها را داخل کیسه های پلاستیک نگذارید؛ بلکه از کیسه های کاغذی بهره ببرید. پلاستیک باعث حفظ نم در داخل کیسه می شود و بدین طریق قارچ کپک می زند. استفاده از کیسه کاغذی برای نگهداری قارچ، باعث می شود قارچ نفس بکشد و رطوبت از بین برود. با این روش، فرایند خراب شدن کند می شود و قارچ بیشتر عمر می کند.
منبع: فوت و فن